Britse retail pakt voedselverspilling aan

psn codes – linking true time data with the physical environment free psn cards to acquire downloadable online games activity add-ons, full length cinema, television programs and various other subject matter for you to

      Britse retail pakt voedsel verspilling aan

Tesco genereerde in de eerste 6 maanden van 2013 vanuit haar winkels en distributie centra in totaal 28.500 ton voedsel afval.

De grootste retail organisaties, Tesco, Asda, Sainsburry`s en Morrisons alsmede Mark & Spencer, Waitrose and Co-op hebben de handen ineen geslagen om de hoeveelheid voedsel afval drastisch te verlagen.  Ze doen dat mede in het kader van de afspraken welke gemaakt zijn over het verlagen van de CO2 uitstoot met 25% ten opzichte van 2005.

Van de verpakte sla haalde meer dan 60% de maag van de consument niet en van de appels werd 40% als voedsel afval gekenmerkt.

De retail heeft zich nu vast gelegd om de percentages voedsel afval terug te brengen van 6% in 2013 naar 1% in 2020 ten opzichte van 2005 waarin 47% de eindstreep niet haalde.

(bron: the Guardian 29-1-2014)

Deze ontwikkeling zal een geweldige impuls geven aan het verder ontwikkelen van methoden waarmee vers producten langer houdbaar blijven. Met de kennis van nu en door het samen brengen van partijen welke hierin delen van kennis hebben opgebouwd moet daarin winst te behalen zijn.